Verras je Vader - Zes Perfecte Wijnen voor Zijn Speciale Dag

Gepubliceerd op 11 juni 2024 om 13:25

Vaderdag valt dit jaar samen met de spannende eerste wedstrijd van het Nederlands elftal. Wat is er nu mooier dan deze dag te vieren met een dubbele traktatie van voetbal en voortreffelijke wijnen? Of je nu samen kijkt of dat je vaderdag van een afstandje viert, een goed gekozen fles wijn kan de dag extra speciaal maken. In dit blog nemen we je mee door een selectie van topwijnen en een speciale cocktail in oranje tinten, perfect voor een toast op zowel Vaderdag als tijdens de eerste wedstrijd op het EK van het Nederlands Elftal.


Vaderdag is de ideale gelegenheid om je vader te verrassen met iets bijzonders. Of hij nu van krachtig, fruitig, of subtiel houdt,

Hier zijn zes topwijnen die zijn dag speciaal zullen maken:

Chandon Garden Spritz

Begin de viering met de Chandon Garden Spritz. Deze mousserende wijn gemixt met sinaasappellikeur, kruiden en specerijen, is ideaal voor tijdens de wedstrijd of als frisse start van een gezellige Vaderdag. Met minder suiker is het zowel een gezonde als feestelijke keuze.

Whispering Angel Rosé

Whispering Angel is een elegante rosé die elk moment speciaal maakt. Met subtiele smaken van rode bessen en citrus, is het de perfecte wijn om de verfijnde smaak van je vader te complimenteren tijdens een zonnige Vaderdag.

Bernardus Chardonnay

Bernardus Chardonnay staat bekend om zijn rijkdom en diepte, met levendige fruitsmaken. Het is een uitstekende keuze voor vaders die genieten van een luxe witte wijn, ideaal voor een speciaal diner of als verwennerij op zijn dag.

Moet & Chandon Aperitief Box

Verwen je vader met de Aperitief box, een zorgvuldig samengesteld geschenk dat niet alleen een genot is om te ontvangen, maar ook om te ontdekken. Elke wijn in deze box vertelt zijn eigen verhaal, perfect voor vaders die van een goed glas wijn houden.

Talò Primitivo di Manduria

Deze dieprode wijn uit Italië is perfect voor vaders die van een volle, rijke smaak houden. Met zijn smaken van pruimen en een vleugje chocolade, is de San Marzano Talò een prachtige keuze om samen met je vader te genieten van een rustige Vaderdag.

Les Vignes du Sud Viognier

Les Vignes du Sud Barrel Aged Viognier is een rijke Franse wijn met smaken van perzik, ananas, en lychee, verfijnd door eikenhout. Perfect voor vaders die genieten van witte wijn met karakter. Heerlijk bij Aziatische gerechten, kazen, of gevogelte


Wist je dat?

Vaderdag werd voor het eerst gevierd in 1910 in Spokane, Washington, geïnitieerd door Sonora Smart Dodd. Ze kwam op het idee tijdens een Moederdag-preek, en wilde haar vader, een burgeroorlog-veteraan die alleen zes kinderen opvoedde, eren. Sindsdien is deze dag uitgegroeid tot een wereldwijde viering waarbij vaders overal in het zonnetje worden gezet.


Chandon Summer Spritz | Vier het EK met deze Verfrissende Cocktail

Geniet van een eenvoudig maar heerlijk cocktailrecept, perfect voor het vieren van Vaderdag met een oranje twist!

 

Voorbereidingstijd: 5 minuten

Type: Dranken

Porties: 1 cocktailglas

 

Ingrediënten:

  • 180 ml Chandon Garden Spritz
  • Verse sinaasappelschijfjes
  • Vers Takje Rozemarijn
  • IJsblokjes

 

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden: Vul een groot cocktailglas of wijnglas met ijsblokjes.
  2. Mixen: Schenk de Chandon Garden Spritz over het ijs.
  3. Mengen: Roer de cocktail voorzichtig om de smaken goed te mengen.
  4. Garneren: Garneer met een vers sinaasappelschijfje & een takje rozemarijn.

 

Proost op Vaderdag! Geniet met deze verfrissende cocktail die de feestelijke oranje kleur benadrukt met een vleugje sinaasappel & rozemarijn.