Wijn & Spijs

Welkom bij Voordeelwijnen – uw gids voor wijn en gastronomie. Ontdek hoe u elke maaltijd kunt verbeteren met de juiste wijnkeuze. Onze blog biedt handige tips voor het combineren van wijnen, presenteert vooraanstaande wijngaarden en deelt insiderkennis over de beste wijnen voor elk gerecht. Of u nu een culinaire ervaring plant of uw dagelijks leven wilt verrijken met een bijpassende wijn, Voordeelwijnen is uw bron van inspiratie en expertise op het gebied van wijn en gastronomie. Maak van elke maaltijd een bijzonder moment. Ontdek nu samen met ons de kunst van het wijn kiezen!


September 2024

Een Speciaal Diner Voor Momenten van Sfeer - Van Amuse tot Dessert

Er zijn van die momenten waarop je samen met vrienden en familie iets speciaals wilt vieren. Het gaat niet om de drukte van een groots evenement, maar om de intieme momenten van samenzijn. Dit is het perfecte moment om een verfijnd diner te serveren, met gerechten die niet alleen heerlijk zijn, maar ook een verhaal vertellen. Of je nu samenkomt voor een speciale gelegenheid of gewoon de tijd neemt om iets bijzonders te vieren, een goed diner met perfect afgestemde wijnen maakt elk moment onvergetelijk.

Lees meer »
Mei 2024

Pasta Vongole - Met een hint vanuit Italië

Een bord vol met de smaken van de zee, verweven met de verfijnde aroma's van Italiaanse wijnen, is meer dan zomaar een maaltijd; het is een belevenis, een reis die begint in de glinsterende wateren van de Middellandse Zee en eindigt in de rustige wijngaarden van Italië. Vandaag nemen we je mee op deze culinaire reis met een klassiek recept voor Vongole Pasta, perfect gecombineerd met de frisse en fruitige tonen van de Sacchetto Pinot Grigio delle Venezie L'Elfo.

Lees meer »
April 2024

Witte Asperges met Eiersaus - De Perfecte Wijn erbij?

Met de komst van de lente begroeten we ook de terugkeer van de asperge, de koningin van de seizoensgroenten. Wat is er nu beter dan deze te combineren met een verfijnde wijn? De keuze van de wijn is cruciaal, omdat deze de subtiele smaken van de asperge moet ondersteunen zonder te overheersen. Een uitstekende match is de Nieuw-Zeelandse Pinot Gris van Misty Cove.

Lees meer »